Stichting Keukentafel is opgericht door Anne Buit en Henk Jenniskens.

Anne Buit – coach, landbouwkundig ingenieur en bedrijfskundige:

‘Tijdens de vele keukentafelgesprekken die ik met boeren heb gehad, merkte ik hoe belangrijk persoonlijke ontwikkeling is om zakelijk vooruit te komen. Dat bracht mij op het idee van Stichting Keukentafel.’

Henk Jenniskens – ondernemer en bestuurder († 2018):

‘Ik zat 25 jaar op de stoel van de boer. Als er iets is wat ik als ondernemer heb gemist, dan is dat iemand die echt onafhankelijk meedacht en die mijn taal sprak.
Twijfel is goed… een goed gesprek met de juiste persoon is beter.’

Op zoek naar jouw vraag en doel

Anne’s visie op ondernemerschap is dat er altijd iets onder mag liggen. Waaróm wil je iets doen en waaróm wil je juist datgene bereiken? Als dát helder is als je een beslissing neemt, levert het niet alleen morgen iets op, maar ook in de toekomst.
Ze geniet ervan om veranderingen in gang te zetten, om zo ondernemingen te laten groeien en bloeien.

Bij Henk herkende ze diezelfde drive, dus ze sprak hem aan: “Jij ziet hetzelfde als ik, ik wil graag verder met je in gesprek”. Ze bleken eenzelfde droom te hebben en daar is Stichting Keukentafel uit ontstaan.’

Henk wist – als mensenmens – duidelijk te maken dat pieken en dalen bij het leven horen en dat ze niets zeggen over je kwaliteiten als mens, familielid of ondernemer.  Zo werd hij een vertrouweling van andere boeren.
Ook heeft hij, in de jaren dat hij boer was, zelf ervaren hoe belangrijk het is om met iemand om tafel te zitten die naar je luistert, met je meedenkt en je uitdaagt, zonder daar zelf een belang bij te hebben.

De agricoaches van Keukentafel werken vanuit die gedachte. Zo zit er telkens wanneer zij aanschuiven  een ‘Henk’ aan tafel.

Henk overleed in februari 2018. Wij missen hem als inspirator, maar zijn hierdoor nog gemotiveerder om zijn werk voort te zetten.

stichting keukentafel agricoaching

Benieuwd hoe wij jou kunnen ondersteunen?

Ben je benieuwd hoe stichting Keukentafel jou kan ondersteunen op het gebied van agricoaching en veranderprocessen? Tijdens een kennismakingsgesprek leggen wij je graag onze visie en werkwijze uit.

Referenties

LLTB